Laatste nieuws en wijzigingen

(6-6-2021)
Voor het deltaweekend was de Buizerd neergestreken in Havelte en de Buizerdlier is daar volop ingezet met Jan de lierman, het lierschema is weer bijgewerkt.

(29-5-2021)
Net als vorig jaar eind Mei was het ook nu weer een thermische dag, wel wat minder hoog, maar diverse Buizerds hebben mooie vluchten gemaakt, het lierschema is weer bijgewerkt.

(27-4-2021)
Met inachtneming van het Corona-protocol hebben de Buizerds weer een paar dagen gevlogen en zijn nieuwe liermannen bezig met de opleiding. Een heeft er op koningsdag de opleiding voltooid, gefeliciteerd. Ook is er lekker gethermiekt. De lier deed het perfect en de aanwezige Buizerds zijn volop aan hun trekken gekomen, het lierschema is weer bijgewerkt.

(17-4-2021)
Met inachtneming van het Corona-protocol hebben de Buizerds inmiddels al 5 dagen gevlogen en met maar liefst 104 starts al meer dan heel vorig jaar. Ook is er al lekker gethermiekt. De lier deed het perfect en de aanwezige Buizerds zijn volop aan hun trekken gekomen, het lierschema is weer bijgewerkt.

(28-2-2021)
Met inachtneming van het Corona-protocol hebben de Buizerds wel erg vroeg in het seizoen de vleugels uit kunnen slaan. Maar liefst 28 starts zijn uitgevoerd en er is zelfs al wat gethermiekt. De lier deed het perfect en de aanwezige Buizerds zijn volop aan hun trekken gekomen, het lierschema is weer bijgewerkt.

(7-11-2020)
Met inachtneming van het Corona-protocol hebben de Buizerds nog even de vleugels uit kunnen slaan zelfs tot de mooie zonsondergang. De lier deed het perfect en de aanwezige Buizerds zijn volop aan hun trekken gekomen, het lierschema is weer bijgewerkt.

(15-10-2020)
CORONA-update
Na de eerdere versoepelingen van de maatregelen in het voorjaar, waarna we weer volop konden vliegen, zijn er vanaf 14 oktober een aantal verscherpingen doorgevoerd. Vliegen blijft mogelijk met inachtneming van de door de KNVvL opgestelde protocollen: Protocol Deltavliegen (15-10-2020)
Neem je verantwoordelijkheid en voorkom verdere verspreiding van het virus.

(13-9-2020)
Helaas maar 5 Buizerds afgelopen zondag, wel mooie startwind en blauwthermiek. Zondag 20 september zal de Buizerd met de eigen lier in Salland bij de Deltadag piloten op gaan lieren. Dus dan wordt er niet gelierd in Vlijmen, het lierschema is weer bijgewerkt.

(17-8-2020)
Helaas maar 4 Buizerds afgelopen zondag, wel thermiek. Zaterdag 22 augustus zou de Buizerd met de eigen lier in Havelte bij de Deltadag piloten op gaan lieren, maar het waaide te hard.

(9-8-2020)
Het lierschema is weer bijgewerkt. De Buizerdlier werkt weer perfect!

(13-5-2020)
CORONA-update
Vanaf 11 mei is een gefaseerde opstart weer mogelijk rekening houdend met beperkende maatregelen. Hiervoor zijn door de KNVvL protocollen opgesteld die gebruikt kunnen worden voor het opstarten van de activiteiten. Deze bestaan uit het Protocol (algemeen en specifiek deel), de Informatieposter en de RIVM Gezondheidscheck. De Buizerd houdt zich hieraan, dus neem deze informatie goed door voor je je aanmeld om te komen lieren. Met name de gezondheidscheck is van belang, als je één van de vragen beantwoord met JA dan ben je niet welkom bij De Buizerd!

Verder is er geen planning meer gemaakt en wordt er gelierd bij voldoende aanmeldingen en liermannen.

(12-3-2020)
De Buizerd Ledenvergadering is uitgesteld, we hopen deze zo spoedig mogelijk